Učiteljica diler: Snježani Balić tri godine robije

Snježana Balić Petrašin (36), nekadašnja učiteljica Osnovne škole "Miloš Crnjanski" u Potočanima kod Prnjavora, pravosnažno je osuđena na tri godine zatvora zbog trgovine drogom.

Kaznu je izrekao Vrhovni sud RS koji je, nakon žalbenog postupka, u potpunosti potvrdio prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Banjaluci. Zajedno sa učiteljicom osuđeni su još Prnjavorčani Adi Porča na tri godine zatvora, Emir Arnaut zvani Čups dobio je dve godine i četiri mjeseca, dok su Predrag Leburić zvani Lebura i Alen Nakaradić iz Doboja osuđeni na po dve godine.

- Drogu su kupovali od nepoznatih osoba, a potom su je preprodavali daljim korisnicima. Cijene, količinu i mesta isporuke dogovorali su putem mobilnih telefona. U zavisnosti od količine drogu su prodavali po cijeni od 10 do 50 maraka - navodi se u presudi.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da su na prvostepenu presudu žalbe uložili i tužilaštvo i odbrana.

- Nakon razmatranja dokaza žalbe su odbijene kao neosnovane i prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena - izjavila je Despotovićeva.

Svi optuženi oglašeni su krivim za krivična djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droge i omogućavanje uživanja droge. U presudi se navodi da je Porča bio na čelu grupe koja je od februara 2013. do januara 2014. godine preprodavala marihuanu i spid na području Prnjavora i Dervente.

(novosti.rs)

Tagovi: