Raznovrsan muzički program: Održan Vaskršnji koncert u Derventi (FOTO)

U Derventi je održan tradicionalni Vaskršnji koncert u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ ''Bosiljak'' na kojem je izveden raznovrsan muzički program.

Rukovodilac ''Bosiljka'' Stana Nagradić rekla je sinoć novinarima da se veličanstveni koncert održava više godina u Derventi i da je već postao tradicionalno prepoznatljiv. 



"Ovim koncertom nastojali smo našim sugrađanima i simpatizerima Društva darovati program koji ne mogu da vide na drugim mjestima. Imamo snagu, volju, ne predajemo se, već radimo najbolje što možemo", kaže Nagradićeva. 

Ona dodaje da prepuna sala Sportske dvorane dokaz je da Društvo ide uzlaznom putanjom i da su mladi članovi usmjereni ka ozbiljnom, odgovornom poslu, ka njegovanju tradicije srpskog naroda, ali i poštovanju tradicije drugih naroda. 

U programu su nastupili članovi ansambala KUD-a "Bosilja", Klub za djecu "Bambi", KUD "Piva" Plužine iz Crne Gore, pjevači Gordana Lazarević, Rade Jorović i izvorne grupe. 



Prvi ansambl domaćina koncerta predstavio je igre "Koji me đavo karaše", "Milo moje zaigraj utroje", "Zagubila kovan gerdan Jovke Kumanovke", dok je drugi ansambl izveo igre "Oj djevojko dušo moja". 

KUD "Piva" Plužine - Crna Gora predstavio se igrama i pjesmom Pivske oblasti i nastupom narodnog guslara Zdravka Kneževića.

Tagovi: