Derventa: Počinje izgradnja šest stambenih jedinica

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš danas će u Derventi ozvaničiti početak izgradnje šest stambenih jedinica koje se obnavljaju u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda.

Projekat sprovodi Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, a ugovorena vrijednost radova za navedenih šest objekata iznosi 220.425 KM. 

Čordaš i načelnik opštine Derventa Milorad Simić potpisaće tripartitne ugovore sa korisnicima ovog projekta u Derventi, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Potpisivanje ugovora predviđeno je u 10.00 časova u prostorijama opštine Derventa. 

Čordaš će u 11.00 časova uvesti u posao izvođača radova, banjalučko Građevinsko preduzeće "Gratod", na adresi Rabić bb, gdje će biti obnovljena kuća Šime Kljajića, čime će biti ozvaničen početak obnove šest stambenih jedinica u Derventi. 

Na ovoj lokaciji su predviđene i izjave za medije. 

Projekat rekonstrukcije stambenog fonda finansira se iz kredita Saudijskog razvojnog fonda u iznosu od 15 miliona američkih dolara, odnosno oko 22 miliona KM, namijenjenog BiH za potrebe rekonstrukcije 917 stambenih jedinica za izbjeglice i raseljena lica u mjestu predratnog boravka. 

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, koje sprovodi projekat, pružiće pomoć u obnovi individualnih stambenih jedinica za ukupno 374 porodice, od čega na području Republike Srpske 111, a na području Federacije BiH 263. 

Ukupna planirana vrijednost izgradnje 374 stambene jedinice iznosi 11,3 miliona KM. 

Tagovi: