Sjećanje na stradale Srbe sa područja Broda, Doboja, Dervente i Modriče

Marš ''Putevima prvog srpskog progona u BiH'' danas će biti održan u znak sjećanja na sve stradale Srbe sa područja opština Brod, Doboj, Derventa i Modriča u okviru tradicionalne manifestacije ''Dani Lipe na Vučijaku''.

Iz Broda prema Lipi jutros u 7.00 časova krenula je velika grupa građana sa Trga patrijarha Pavla organizvono kroz biciklijadu i maraton, a sa parkinga restorana "Kamen" u Donjem Klakaru u 7.30 časova krenula je grupa građana organizovana u marš dužine 10 kilometara. 

Parastos poginulim borcima biće služen u 11.00 časova, nakon čega će se položiti vijenci na spomen-obilježje pored crkve na Lipi, obraćanje zvanica i nastup kulturno-umjetničkih društava. 

Dvodnevna mnifestacija "Dani Lipe na Vučijaku" započela je sinoć u mjestu Podnovlje služenjem parastosa u znak sjećanja na sve stradale srpske borce i civile sa područja Broda, Doboja, Dervente, Vukosavlja i Modriče. 

Paljenjem tradicinalne "vučijačke vatre" prvi dio manifestacije je završen, a osam kilometara od Podnovlja, gdje su vođene borbe, danas se očekuje glavni dio manifestacije "Dani Lipe na Vučijaku". 

Tagovi: