Sajam u Tešnju: Derventa oduševila goste (FOTO)

Derventska privredna i turistička dobra predstavljena su proteklih dana posjetiocima Sajma privrede ''Tešanj 2017'' i Sajma turizma i gastro kulture u Bijeljini, a o derventskim kulturno-istorijskim vrijednostima bilo je riječi i na seminaru u Sarajevu, saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Derventa.

Na derventskom štandu, u okviru 13. Privrednog sajma Tešanj 2017, predstavljeni su proizvodi i usluge preduzeća "Gatarić", "Niveks" i "Mreža netvork", te čokolaterija "MD čokoladni butik", rukotvorine Sanje Avramov i promotivni materijal Javne ustanove Turistička organizacija opštine Derventa, navodi se u saopštenju. 

Na otvaranju sajma u Tešnju bila je prisutna i delegacija iz Dervente koju je predvodio načelnik opštine Derventa Milorad Simić i narodni poslanik Igor Žunić, direktor Javne ustanove Sportsko kulturni centar Derventa Miroslav Simić, direktor Turističke organizacije opštine Derventa Damir Kljajić, vlasnik preduzeća "Niveks" Drago Nagradić i drugi. 



Na sajmu se predstavilo oko 200 izlagača iz BiH i zemalja regiona. 

Predstavnici derventske Turističke organizacije prisustvovali su i edukativnom programu "Turizam i kulturno-istorijsko nasljeđe", koji je održan u prostorijama EU info centra u Sarajevu. 

Program je organizovala Ambasada Francuske u BiH, a naglasak skupa bio je na valorizaciji turističkog potencijala na lokalnom nivou. 

Tagovi: