''Budućnost'' proslavila krsnu slavu

 Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost" iz Dervente proslavio je danas krsnu slavu - Sveti Ćirilo i Metodije.

Direktor Centra Vladan Popović naveo je da osnovnu i srednju školu u ovoj ustanovi pohađa 51 učenik, a da u dnevnom centru imaju 21 korisnika.

"Poslovali smo dobro, ne samo gledajući ekonomsku stranu, već smo i u radu sa učenicima i korisnicima Centra napravili korake u dobrom pravcu", rekao je Popović.

Predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić, koji je prisustvovao svečanosti, ocijenio je da nema dovoljno brige države za populaciju slijepih.

"Društvo bi trebalo imati više sluha i razumijevanja, dati više podrške pojedincima i organizacijama čije interese zastupamo", rekao je Suzić.

Učenici i nastavno osoblje su za današnju svečanost priredili kulturno-umjetnički program, nakon čega su sveštenici Srpske pravoslavne crkve obavili slavski obred.

Svečanosti je prisustvovao zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić, te predstavnici javnih ustanova i preduzeća sa kojima "Budućnost" ima dobru saradnju. 

Tagovi: