RVI Derventa: Plijene im imovinu zbog 480 KM

Zbog 480 maraka duga za RTV taksu, po sudskom rješenju Udruženju ratnih vojnih invalida u Derventi zaprijećena je pljenidba imovine. Oni su ogorčeni i tvrde da ovim postupkom institucije negiraju sve njihove žrtve rata.

Na sudu zbog 480 KM, a onda i popis imovine da se taj dug naplati. Neplaćena RTV pretplata i rješenje suda iz 2011. sada su Udruženje RVI stavili na muke. Iako su u više navrata molili RTRS da ih oslobodi pretplate, to se nije dogodilo.

"Nikada odgovor nije stigao. Mi smo ih kontaktirali i telefonski, a kažu da po zakonu RTV taksa mora da se plaća, jer posjedujemo fiksni telefon. Prema mom mišljenju to ne podrazumjeva nužno i RTV pretplatu. Kažu - imate računar, pa tu možete da čitate vijesti", objašnjava sekretar Udruženja RVI Derventa Mara Milanković.

Za sudske izvršioce popis nije bio težak, jer je imovina u prostorijama Udruženja veoma skromna. Finansijski problemi tresu ovo udruženja, ali i uskraćenost za brojna prava. Ogorčeni pitaju za koga su prolivali krv i u ratu davali dijelove tijela.

"Ogorčena sam i osjećam se pljunuto od institucije. Zar nije sramota tražiti od udruženja da plati nešto što nema, umjesto da su nam kupili TV i oslobodili takse da možemo da se okupljamo", dodaje Mara Milanković.

Sudskim izvršiocima, kažu, nadaju se ponovo za tri mjeseca. Do tada će na sastanku sa svim članovima da odluče da li i kako mogu da se nose sa ovim problemom.

(BN)

Tagovi: