Šamac: Planiran upis 136 učenika u Srednjoškolski centar ''Nikola Tesla''

JU Srednjoškolski centar ''Nikola Tesla'' u 2017/18. školskoj godini planira da upiše 136 učenika, a u prvom upisnom roku popunjena su odjeljenja zdravstvene struke, farmaceutskih i fizioterapeutskih tehničara.

Drugi upisni rok je predviđen za 19. i 20. juni za učenike koji se nisu nigdje upisali.

U novoj školskoj godini Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odobrilo je upis po 20 učenika na smjerove: gimnazija računarsko–informatički smjer i opšta gimnazija, ekonomija, pravo i trgovina, farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar po 24 i po 12 učenika za smjerove automehaničar i varilac.

„Za fizioterapeutske tehničare imamo još jedno odjeljenje prijavljeno ukoliko bi Ministar odborio“ – kaže direktor JU Srednjoškolski centar „Nikola Tesla“ Milivoje Džombić.

On je dodao da mjesta za upis ima još osam u gimnaziji opšteg smjera, 15 mjesta u gimnaziji računarsko – informatičkog smjera, te u odjeljenju ekonomskih tehničara, automehaničara i varilaca.

Prema riječima Džombića u školi su zadovoljni odzivom učenika za upis, te ističu da su se javili učenici iz Broda, Dervente, Modričke opštine, Šamca, Donjeg Žabara i Pelagićeva.

Džombić je pozvao sve učenike koji su završili Osnovnu školu u Šamcu i okolnim opštinama da se prijave u drugom upisnom roku u odjeljenja u kojima još ima slobodnih mjesta.

Osnovnu školu na šamačkom području ove godine je završilo 127 učenika.

Tagovi: