Derventa: Stiglo 41 dijete sa Kosova (FOTO)

Djeca i nastavno osoblje dočekani su u prostorijama Centra za kulturu

Riječi dobrodošlice prvi im je uputio načelnik opštine Derventa Milorad Simić sa saradnicima, zatim predstavnici škola i drugih organizacija koje su učestvovale u spajanju djece. 

Načelnik opštine Milorad Simić je rekao novinarima da je ova lokalna zajednica po prvi put uključena u akciju "Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske". 

"Uvjeren sam da će se tokom boravka u našem gradu osjećati veoma prijatno kod svojih domaćina, da će na odlasku ponijeti lijepe uspomene i sjećanje na našu sredinu i poželjeti ponovo doći", rekao je Simić. 

On je dodao da je već stigao poziv za uzvratnu posjetu Kosovu i Metohiji i da će se ova lokalna zajednica rado odazvati. 

Pedagog Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Parteša Snježana Spasić zahvalila se domaćinima u Derventi na dočeku i rekla da su dočekani sa puno ljubavi i radosti. 

"Nastojaćemo da opravdamo ukazano povjerenje i da budemo i mi domaćini, da nam dođete u goste", rekla je Spasićeva, koja je najavila bratimljenje sa školom iz Dervente

Posredovanje u spajanju djece obezbijedile su Osnovne škole "19. april" i "Nikola Tesla", te Kolo srpskih sestara "Carica Milica" iz Dervente. 

U planu je da se derventska škola "19. april" pobratimi sa školom "Dositej Obradović" sa Kosova i Metohije u zgradi Vlade Republike Srpske, čemu će prisustvovati sva djeca koja su danas stigla u 13 lokalnih zajednica u Srpskoj. 

Ovo je šesti projekat "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije sa djecom Srpske", koji organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije. 

(Posavske novosti)

Tagovi: