Profesionalni šminker iz Gradiške: Izbjegavajte slojevito šminkanje

Visoke temperature prave veliki problem ukoliko se svakodnevno šminkate, jer se prilikom dužeg izlaganja suncu šminka počne razmazivati, a koža ne diše pa je izbjegavanje šminkanja koliko god je to moguće najbolji savjet.

Ukoliko ste ipak osoba koja se ne može zamisliti bez šminke, postoje mali trikovi kako izbjeći neželjene situacije.

Savjete smo dobili od Borisa Krejića, profesionalnog scenskog šminkera, profesora scenske šminke i diplomiranog filmskog producenta, licenciranog MAC-ovog profesionalnog šminkera.

Puder najvažniji za dobar Makeup:

Najvažnije je, kako kaže on, izabrati pravi tečni puder ili ako neko ima savršeno čist ten i blago masnu kožu, može da stavlja isključivo puder u kamenu bez tečnog te bi trebalo izbjegavati slojevito šminkanje. "To je kombinacija koja najviše odgovara i najduže bi trajala, jer njime fiksiramo tečni puder. Iz tog razloga puder u kamenu je najdugotrajniji, jer u suštini drži tu šminku", pojasnio je Krejić. Prema njegovim riječima, jako je bitno da znamo da se tečni puder ne nanosi povlačenjem, već utapkavanjem, jer tako ulazi u kožu i ostaje duže mimo izlaganja suncu. "Ono što takođe možete da koristite po ovim vrelim danima je rumenilo koje se nanosi blago za dnevnu varijantu", naveo je on.

Oči:

"Kada su u pitanju oči, najefikasniji je pin up ajlajner, a ko ne zna da izvuče finu liniju, onda je najbolja vodootporna crna klasična olovka uz kapke i kroz trepavice kako bi trepavice izgledale što gušće i da bi oko bilo otvorenije", rekao je Krejić. Dodaje da ispod ne bi trebalo stavljati nikakvu sjenku, ali ako neko zaista želi, onda može da koristi bijelu olovku koja duže traje, jer se najviše šminke skuplja u predjelu ispod oka, zbog toga što oči stalno suze. "Za večernju varijantu više nisu aktuelne vještačke trepavice, nego je sve popularniji efekat vještačkih trepavica i maskare koje daju taj efekat", rekao je on. Kako ističe, jako je bitno da osoba koja se šminka vodi računa o tome kako izgleda i kakav oblik oka ima, šta može, a šta ne, jer manje je više.

Bitno je i mjesto gdje idete:

"Treba da znate gdje idete i gdje ćete biti tog dana kako bi se adekvatno našminkali. Recimo, ako ćete cijeli dan biti po restoranima i kafićima u klimatizovanim prostorijama, možete više da se našminkate", kazao je Krejić. On je istakao da je bitno da se koristi baza za sjenku, da bi ta sjenka stajala, da se ne bi razmazivala na visokim temperaturama, jer je nabitnije da znate pravilan postupak ukoliko želite nešto postići.

Na usne nikako mat ruž:

"Lično mi se ne sviđa ovaj trend tamnih usana i mat ruževa, pogotovo zbog toplog vremena, jer lice i čitav utisak mogu da djeluju jako zapečeno, to jeste nešto što je svjetski trend, ali nije nešto što se mora po svaku cijenu i više sam za varijantu sjaja za usne sa nekim šljokicama", ističe Krejić.

Obrve:

Krejić kaže da je jako bitno da se nikako ne koriste olovke za obrve koje puštaju boju. "Moj savjet je ipak vodootporna maskara za obrve sa kojom se može postići dobar efekat, a da to ne bude prenapadno, i nikako ne koristiti sjenke za njihovo crtanje ili ako birate olovke, najbolje je birati što tvrđe", dodaje on.

Hajlajter nikako:

Hajlajter bi trebalo izbjegavati, barem što se tiče nekog dnevnog make upa, jer svakako ćete sa dobro nanesenom šminkom da prosijate. "On je namijenjen da se malo naglase kosti, ali nije namijenjen da se dobro ulijepite i da tako šetate ulicom, jer nikad ne znate zašto vas neko gleda, da li mu se nešto dopada ili ne", pojasnio je Krejić. Ovaj talentovani mladić imao je priliku da sarađuje sa nekim od najvećih imena domaće estrade i to kao fotograf i šminker. Među poznatima sa kojima je sarađivao su Goca Tržan, Jelena Tomašević, Hari Mata Hari, Haris Džinović, Marina Tucaković i glumica Mirka Vasiljević. 

(NEZAVISNE)

Tagovi: