Bez golova na utakmici između Borca i Sarajeva (FOTO)

Fudbaleri Borca i Sarajeva odigrali su utakmicu bez golova u okviru prvog meča četvrtfinala Kupa BiH.

Počelo je tvrdo na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Prva konkretna prilika na utakmici viđena je  u 21. minuti kada je zaprijetio Srđan Grahovac, međutim udarac je dobro odbranio golman gostiju iz Sarajeva.

Na drugoj strani, Sarajevo je najbolje priprijetilo u 24. minuti kada je Brazilac Oliveira Renan šutirao pored gola na kome stoji Marko Milošević.

Samo nekoliko minuta kasnije zaprijetile su Sarajlije preko Kjeremeha, kada je uz intervenciju Miloševića lopta udarila u prečku da bi je Banjolučani potom očistili ispred svog gola.

Do kraja prvog dijela igre više nije bilo većih iznenađenja.

Drugo poluvrijeme počelo je isto kako se prvo završilo. Odmjeravanje snaga na obe strane je trajalo, nije bilo previše izglednih prilika za postizanje gola te se sva borba odvijala na sredini terena.

Najbolju priliku za domaćine imao je David Vuković prilikom jednog solo prodora. Šutirao je mladi fudbaler u bliži ugao, ali je Iliev dobro odbranio.

Utakmica između ova dva kluba nije mogla bez sukoba na terenu, a da nisu oni fudbalski. U 79. minuti došlo je i do tuče, a na teren su uletili i rezervni fudbaleri Sarajeva. Nakon nekoliko minuta, Peljto je smirio situaciju i utakmica se nastavila, pišu Nezavisne.

Do kraja utakmice, od prilika treba izdvojiti Vranješov pokušaj glavom koji je otišao iznad gola.

I pored dodatnih šest minuta, koliko je iznosila nadoknada utakmice, rezultat je ostao 0:0 te će odluka pasti u drugoj utakmici u kojoj će Borac gostovati u Sarajevu.

Video OVDJE

Revanš utakmica na programu je 13. marta.

nezavisne.com

Tagovi: