"Bosanski Super Mario": "The Mujo" ima samo jedan cilj – stići do Neuma

Na društvenim mrežama nedavno se pojavila igrica "The Mujo" - nova verzija popularne igrice “Super Mario”.

Na YouTube kanalu Plumbum Games nedavno je objavljen prvi trailer "The Mujo", igrice u kojoj glavni lik Mujo pokušava doći do cilja, samo što u ovoj verziji ne pokušava spasiti princezu već doći do Neuma.

Na prvobitnoj verziji objavljenoj u junu prošle godine na YouTube kanalu, autori su podijelili nekoliko informacija kako će izgledati ova igrica. Nosi plašt u bojama zastave Bosne i Hercegovine. Takođe, na sebi ima bijelu potkošulju, kaiš i farmerke, a na čelu mu stoje sunčane naočale, prenosi Kliks.

Mujo kreće iz Krajine ili kako su naveli autori, sa najsjevernije tačke u državi, a da bi došao do Neuma mora proći kroz neke od najvećih gradova u Bosni i Hercegovini. Na putu do Neuma mora skupljati novac izražen u konvertibilnih markama. Staklene pivske flaše služe za energiju i ubrzanost, a tu su i zvrkovi bureka.

Narator igrice je misteriozni čarobnjak prekriven plaštom. Kao prvu prepreku navode policajce, a neki od njih mogu čak i letjeti uz pomoć balona. Jedna od prepreka je i mišićavi muškarac, koji je spreman da se potuče, pa ga Mujo treba izbjegavati.

Na njihovom Instagram profilu objavljeno je nekoliko sadržaja, koji govore nešto više o ovog igrici, a to je da će se na putu do Neuma pronaći i likovi koji liče na neke od naših najpopularnijih političara Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića.

Tagovi: