Dok studenti nauku uče - s pisoarima muku muče (FOTO)

Studentske probleme malo ko razumije, a naročito muke muških studenta koje je u jeku spremanja ispita u toaletu čitaonice Narodne univerzitetske biblioteke RS dočekao natpis „Pisoar nije u upotrebi“.

Ovaj toalet najviše koriste studenti koji uče u sali na prvom spratu. Kako se vidi na fotografijama koje nam je poslao čitalac portala mojabanjaluka.info, sva četiri pisoara u muškom toaletu su u kvaru.

- Pisoar nije u upotrebi!!! – stoji u muškom toaletu koji se nalazi pored Sobe sjećanja na Petra Kočića.

Student koji redovno posjećuje čitaonicu u biblioteci kaže da su svi toaleti gotovo uvijek u funkciji.

- Najčešće koristimo ovaj u kojem sada ne rade pisoari, jer nam je najbliži. Nije to veliki problem, sada samo malo prošetamo ako je ovamo zauzeta kabina – kazao je ovaj student za naš portal dodajući da nije česta pojava da je bilo koji toalet u NUBRS van funkcije, te da je nivoom higijene u ovim toaletima zadovoljan.

Direktorica Narodne i univerzitetska biblioteke Srpske Ljilja Petrović Zečić kazala je za naš portal da nije znala da su ovi pisoari van funkcije.

- Nije mi javljeno da su van funkcije. Taj toalet nije jedini u biblioteci. Korisnici imaju i druge toalete koje mogu da koriste, na prvom i na drugom spratu – rekla je Zečićeva.

Dodala je da će hitno tražiti da se pokvareni pisoari vrate u funkciju kada sazna za kvar.

T. Bubnjević