Đoković doživio poraz u polufinalu, rusko finale u Dubaiju

Srpski teniser Novak Đoković doživio je danas prvi poraz u 2023. godini. Svjetski broj 1 večeras je poražen u polufinalu turnira u Dubaiju, gdje je bolji od njega bio Rus, Danil Medvedev.

Ruski teniser je slavio sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4, poslije jednog sata i 35 minuta igre.

U meču za trofej u Dubaiju Medvedev će se boriti protiv zemljaka Andreja Rubljova koji je ranije danas u prvom polufinalu savladao Nijemca Aleksandra Zvereva sa 2:0 (6:3, 7:6).

U prvom setu se vodila ravnopravna borba samo u prva četiri gema, a onda je Medvedev uspio da napravi dva brejka, povede sa 5:2, pa Novaku ni brejk u osmom gemu nije bio dovoljan za preokret.

Bolja igra ruskog tenisera i u drugom setu, odmah je poveo sa 2:0 i tu prednost je zadržao do kraja meča.

Nole tako nije uspio da po šesti put u karijeri dođe do titue u Dubaiju, a Medvedev će biti u prilici da potvrdi fantastičnu formu u posljednje vrijeme i osvoji treći uzastopni turnir, poslije trofeja u Roterdamu i Dohi u prethodnih par nedjelja.

Novaku sada ostaje iščekivanje da li će moći da nastupi u Majamiju, gdje je američkim vlastima proslijeđen zahtjev za specijalnu dozvolu za Đokovićev dolazak na ovaj turnir, s obzirom da nije vakcinisan protiv koronavirusa.

nezavisne.com

Tagovi: