Draganino dvorište je najljepše u Banjoj Luci (FOTO)

Dvorište Dragane Jagodić iz Kuljana danas je proglašeno za najljepše u Banjoj Luci, a kako se vidi na fotografijama, pobjednica ovogodišnje akcije „Biramo najuređenije“ pažljivo je uljepšala svaki kutak svog imanja.

Jagodićeva je i prošle godine učestvovala u ovoj akciji i tada je osvojila treće mjesto. Kako je rekla za naš portal, da bi dvorište izgledalo lijepo biljke se moraju svakodnevno njegovati, a svaki period godine nosi sa sobom raličite izazove.

- Trava se mora kositi na svakih pet do sedam dana ljeti, i košenje traje cijeli dan. Naravno kada je suša, rjeđe se kosi, ali se više zalivaju biljke. Znam „tačnu mjeru“ svakom cvijetu i saksiji, pa mi je najgore kad otputujem i neko drugi zaliva biljke. Uvijek brinem kako će to proći – rekla je Jagodićeva.

Kazala je da njeno dvorište krase mnoge vrste cvijeća, ali da uvijek ima novih vrsta koje planira da nabavi.

- Imam hortenzije, razne vrste ruža i još mnogo cvijeća. Nabavila sam i indijski jorgovan, ali uvijek ima još vrsta koje planiram da sadim – rekla je Jagodićeva.

Dodala je da pored cvijeća ima i plastenik, u kojem uzgaja povrće – krompir, mrkvu, luk, paradajz, papriku, krastavce.

Naša sagovornica je kazala da je jedna od njenih želja i da u dvorištu ima fontanu.

- Dio kamena sam i nabavila, ali to je veliki posao koji je ljetos otežala suša. Za fontanu treba mnogo vremena. Tokom zime planiram da sredim jedan stari čamac, brodić, u koji planiram da stavim cvijeće – rekla je Jagodićeva. Istakla je da su joj lane i srna od betona posebno dragi, a prema njenim riječima, niko nije prošao njenom ulicom, a da nije pohvalio izgled dvorišta.

T. Bubnjević