Finci optužili fudbalera Crne Gore za rasizam

Problem za FS Crne Gore poslije meča.

Fudbalski savez Finske objavio je da je UEFA pokrenula istragu neposredno po završetku meča sa Crnom Gorom u Podgorici, zbog sumnje na rasističko ponašanje “jednog domaćeg igrača prema Glenu Kamari”

Poraz od Finske u posljednjem, haotičnom meču B Lige nacija, sinoć pod Goricom, neće, po svemu sudeći, biti jedini problem crnogorske fudbalske reprezentacije. Zapravo, biće i mali problem, ukoliko istraga UEFA pokaže da je igrač finskog tima Glen Kamara vrijeđan na rasnoj osnovi tokom utakmice – pišu Vijesti.

Navedeno je da je sredinom prvog poluvremena bila primjetna gužva oko Kamare, a sudija Fransia Leteksije pozvao je kapitene Jovetića i Pukija na razgovor. Pretpostavlja se da je finski fudbaler baš tada i prijavio da je vrijeđan.

Kamara je, podsjećaju finski mediji, 2021. godine bio na meti rasističkih uvreda na meču Lige Evrope, između Slavije iz Praga i Rendžersa, te da ga je vrijeđao češki fudbaler Ondrej Kudela, koji je zbog toga kažnjen sa deset mečeva suspenzije iz takmičenja UEFA, pa je propustio i Evropsko prvenstvo.

U aprilu 2019. godine, UEFA je kaznila Crnu Goru igranjem jednog meča pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača i uvreda na rasnoj osnovi igrača Engleske, piše Sportal.

srpskainfo.com