Guverner Floride pisao Bajdenu: Dozvolite Đokoviću da igra

Guverner Floride Ron De Santis pozvao je danas predsjednika SAD-a Džoa Bajdena da dozvoli najboljem teniseru svijeta Srbinu Novaku Đokoviću da nastupi na mastersu u Majamiju, koji će biti odigran od 19. marta do drugog aprila, prenosi Rojters.

Đoković se prije dva dana zvanično povukao iz žrijeba mastersa u Indijan Velsu, jer je u SAD i dalje na snazi odluka da stranci koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa ne mogu da uđu u tu zemlju.

Đoković, koji nije primio vakcinu protiv koronavirusa, prošlog mjeseca je američkim vlastima podnio zahtjev za specijalnu dozvolu da igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Međutim, srpskom teniseru nije odobren ulazak u SAD.

- Ostavite pandemijsku politiku na stranu i dajte američkom narodu ono što želi. Ova zabrana je nije fer, nije zasnovana na nauci i neprihvatljiva je. Dozvolite Đokoviću da igra - napisao je De Santis u pismu Bajdenu.

Direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has, Teniska asocijacija SAD-a i rukovodstvo Ju-Es opena zatražili su ranije od američkih vlasti da dozvole srpskom teniseru da uđe u ovu zemlju.

- Đoković nije primio vakcinu protiv koronavirusa i to je jedini razlog zašto on ne može da učestvuje na turniru u Majamiju - rekao je De Santis.

Tagovi: