Jeziv zločin: Naftni tajkun ubio suprugu pa sebe (FOTO)

Britanski biznismen ubio je svoju suprugu, TV zvijezdu, a zatim počinio samoubistvo.

Sve se dogodilo u njihovom domu u turskoj Ankari 11. juna, nakon što se par navodno posvađao oko SMS poruka, javlja Daily mail.

Dejvid Tomas Blit je bio naftni tajkun, posjedovao je i vodio međunarodnu kompaniju ASG Inspection i imao je troje djece sa suprugom Viktoriom Verom Blih, koja je vodila jutarnji šou na TV Europe 2 zajedno s češkim kolegom Leošem Marešom.

Njihovo troje djece, u dobi od 4, 10 i 14 godina, navodno je u vrijeme tragičnih događaja bilo u kući. Sada su predani na staranje majčinoj porodici, koja je nakon tragedija odmah otputovala u Tursku.

Dejvid Tomas (53) i Viktorija Vera (40) vjenčali su se 2014. godine.

Fotografija OVDJE

Zajedno su živjeli u Pragu nekoliko godina prije preseljenja u Tursku, odakle su otišli zbog Blitovog posla. Viktoria je rođena u Južnoj Africi, a kao mlada se s porodicom preselila u Češku. Studirala je muziku, a proslavila se nakon što je objavila svoj prvi album 2004. godine.

Puno je vremena posvetila dobrotvornom radu, radeći s češkom organizacijom Velvet Smajl, koja pomaže "poboljšati kvalitet života porodicama bolesne djece i djece s invaliditetom te žrtava porodičnog zlostavljanja", stoji na njenoj veb stranici, prenosi Jutarnji.hr.

Viktoria je takođe osnovala DazSpor, koja organizuje trke širom Turske.

Humanitarna organizacija za koju je radila na društvenim je mrežama objavila da su duboko ožalošćeni njenom smrću.

Njena sestra Aleksandra joj je na Instagramu odala počast, a otkrila je i da je njena porodica nedavno prošla još jednu tragediju kada im je umro otac.

"S dubokom tugom i boli moram objaviti da nas je zauvijek napustila moja voljena i prekrasna sestra, sunce naših života koja nam je donijela toliko radosti, svojim smijehom, pozitivnim duhom, poletom i energijom. Sve vas molim da nam date malo vremena, zbog djece. Naša proodica prolazi kroz jako težak period jer smo nedavno sahranili oca, a sada i sestru i šurjak. Treba nam vremena da se oporavimo, no najviše moramo biti tu za djecu", napisala je.

Blitovi posmrtni ostaci vraćeni su njegovoj porodici koja će ih prenijeti u Škotsku, dok Viktorijino tijelo ostaje u Turskoj, piše Daily mail.

Policija i dalje istražuje sve detalje tragičnog događaja.

Nezavisne

Tagovi: