Koncertom Policijskog orkestra završeno obilježavanje Aranđelovdana

 Tradicionalnim koncertom Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u Banjaluci završena je svečanost povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva - Sabora Svetog arhangela Mihaila.

Načelnik Policijskog orkestra Jelena Atlagić rekla je Srni da je članovima ovog orkestra velika čast svirati na godišnjem koncertu, povodom krsne slave Ministarstva.

- Dva mjeseca smo pripremali repertoar, koji sadrži različite numere, od klasnične do filmske i popularne muzike. Sigurna sam da su svi posjetioci koncerta našli nešto zanimljivo za sebe - rekla je Atlagićeva.

Ona je istakla značaj postojanja i rada Policijskog orkestra, koji uveliča protokol različitih događaja kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Koncertu su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, resorni ministar Dragan Lukač, direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević, te ministri u Vladi Srpske.

Krsna slava MUP-a Srpske - Aranđelovdan obilježena je danas polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim pripadnicima MUP-a Srpske, lomljenje slavskog kolača i osveštanjem žita u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima.

Povodom slave MUP-a služen je i parastos poginulim pripadnicima MUP-a Srpske. Srna