Nema više preživjelih u olupinama dva voza u Indiji

Spasioci nisu pronašli više nijednog preživjelog u olupinama i ostacima dva putnička voza koji su sinoć iskočili iz šina u istočnoj Indiji.

U jednoj od najsmrtonosnijih železničkih nesreća u Indiji tokom posljednjih nekoliko decenija poginulo više od 280 ljudi, a povrijeđeno je više stotina, saopštili su danas lokalni zvaničnici, prenosi AP.

Nastao je haos kada su vozovi sinoć iskočili iz šina na oko 220 kilometara jugozapadno od Kalkute, a spasioci se penjali na olupine vozova da razbijaju vrata i prozore kako bi evakuisali povrijeđene.

Broj smrtno stradalih je rastao tokom cijele noći, a tijela žrtava, prekrivena bijelim čaršavima, ležala su na zemlji dok su mještani i spasioci trčali da pomognu preživjelima uz pomoć pripadnika vojske i asistenciju vojnih helikoptera.

- Do 10 časova uveče (u petak) uspjeli smo da spasemo sve preživjele. Nakon toga samo smo vadili tijela poginulih. Ovo je veoma, veoma tragično. Nikada nisam vidio nešto slično u svojoj karijeri - rekao je za Asošijeted pres direktor vatrogasne i hitne službe u državi Odiša Sudhanšu Sarangi.

U toku je istraga ove nesreće koja je odnijela najmanje 280 ljudskih života, a u kojoj je oko 900 ljudi povređeno.

nezavisne.com

Tagovi: