Od dogovora Dodika sa “Gaspromom” korist ima čitava BiH

Cijela BiH imaće korist od dogovora srpskog član Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa generalnim direktorom “Gasproma” Aleksejem Milerom da cijena gasa ostaje ista, izjavio je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Đokić je istakao da je značaj sastanka i dogovor potvrđen između srpskog člana Predsjedništva i predstavnika “Gasproma” da žele da budu partneri Republici Srpskoj u izgradnji magistralnog gasovoda kroz Srpsku koji bi išao od Bijeljine do Novog Grada.

“To je trasa od 315 kilometara gasovoda koji želimo izgraditi u narednim godinama. Kada je u pitanju gasifikacija kao opcija kasnimo jako puno. Čitav region kasni u gasifikaciji i treba učiniti sve da ubzramo taj projekat. Za nas je od velike važnosti da je tako važna kompanija izrazila spremnost da bude naš partner u realizaciji ovog projekat”, rekao je Đokić novinarima u Mrkonjić Gradu.

On se nada da vlast u Republici Srpskoj može stvoriti sve preduslove za realizaciju ovako važnog projekta, napominjući da će i Federacija BiH /FBiH/ imati korist od ovog dogovara.

(bl portal)

Tagovi: