Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Vrelima i Višnjiku

Na području Gornjih i Donjih Vrela i Višnjika u toku je izgradnja 9,5 km vodovodne mreže, a radove vrijedne 120.000 KM sufinansiraju opština Brod i grad Derventa uz učešće mještana sa ovog područja.

Tehnički direktor JKP „Komvod“ Novo Šljivić, ističe da je riječ o veoma bitnom projektu za mještane koji žive na rubnom dijelu opštine.

“Trenutno se gradi 2,2 kilometra vodovodne linije na području Donjeg Višnjika gdje će 12 domaćinstva dobiti pitku vodu, a radovi će biti nastavljeni na području Gornjeg Višnjika i Donjih Vrela izgradnjom 4,2 km nove vodovodne linije na koju će biti spojeno 25 domaćinstava”, naveo je Šljivić.

Dodao je da radovi teku planiranom dinamikom, te da se završetak projekta, koji predstavlja jednu od osnovnih ljudskih potreba za život i razvoj, očekuje krajem ove godine.

“Nastavlja se izgradnja, odnosno proširenje vodovodne mreže u Gornjim Vrelima u zaseocima Ninkovići i Šljuke, što u konačnici znači da će ukupno biti izgrađeno oko 9,5 kilometara nove vodovodne linije koja će obuhvatiti područje do Lipe”, tvrdi Šljivić.

Predsjednik Savjeta MZ Gornja Vrela Savo Đukić, rekao je da su za život i opstanak na selu u prvom redu neophodni put, struja i voda.

- Izgradnjom vodovoda sigurno će se jedan broj mještana, koji su napustili ovaj kraj upravo zbog nedostatka osnovnih preduslova za normalan život, vratiti u Vrela. Raduje nas jer ljudi najavljuju povratak na svoja imanja. Vidljiv je polagani napredak sela, i vjerujem da će u narednom periodu u Vrelima u potpunosti biti riješeno vodosnabdijevanje, te tako stavljena tačka na ovo veoma važno pitanje za sve mještane ovog kraja - izjavio je Đukić za Radio Brod.

Mještani ističu zahvalnost nadležnima što će konačno dobiti pitku vodu.

- Svi imamo svoje bazene odakle se snabdijevamo vodom. Bila je kriza za vodu, bazeni se isprazne, presuše. Ova godina posebno je bila teška. Od devetog mjeseca ostala sam bez vode, plaćam da mi se doveze do kuće ili vozim vodu u kolicima. Sada smo dočekali da više nećemo imati tih problema. Mnogo nam ovo znači - kazala je Stoja Gavrić, mještanka Gornjih Vrela.

Tehnički direktor JKP „Komvod“, Novo Šljivić, je dodao da je u narednom periodu u planu izgradnja distributivne vodovodne mreže na području Male Brusnice i Donjih Vrela gdje će nešto više od 50 domaćinstava, koja još uvijek nemaju pitku vodu, biti spojeno na novu vodovodnu liniju.

 

D.Marčetić