Sirova energija na koncertima Mortal Kombata, Ritma Nereda i Goblina (FOTO)

Sjajna atmosfera prvog dana Moto Festa u Banjoj Luci.

Kao što je i najavljeno ove godine svjedočimo najboljem Moto Festu u gradu na Vrbasu koji je počeo juče otvaranjem Motomarketa na kojem se se predstavili brojni moto brendovi i proizvođači moto opreme, dok su predveče svi ljubitelji dvotočkaša uživali u stunt šou programu Matije Podhraškog koji je pokazao umijeće upravljanja motorom.

 

Noć je, kao i do sada, bila rezervisna za dobru muziku i druženje. Na ulicama oko tvrđave Kastel slile su se kolone motora, pa su u razgledanju uživali brojni Banjolučani sa djecom.

Sjajna bina i scenski efekti upotpunili su nastupe bendova Mortal Kombat, Ritam Nereda i Goblina koji su još jednom pokazali zbog čega vrijede toliko godina.

Atmosferu su zagrijali hevi metalci Mortal Kombat svojim najpoznatijim pjesmama poput "Post'o sam metalac", "Alkohol", ali su odsvirali i nove stvari kao što je "Feminizam" ,"Mortal Kombat"…

Nakon njih bajkeri su sa velikim brojem ljubitelja tvrdog zvuka velikim aplauzom dočekali Ritam Nereda koji i nakon 35 godina “praši” sa istim žarom. “Heroj”, “Ajde”, “10 godina”, “Nebo”, “Put beznađa” odzvanjali su Kastelom, ali spektakl je tek slijedio.

Nešto iza ponoći na sceni su se pojavili Šapčani sa kojima Banja Luka već godinama pjeva u glas. Na sinoćnjem repertoaru Goblina našle su se već dobro poznate pjesme poput “Djeca iz komšiluka”, “Roba sa greškom”, “Ima nas”, “U magnovenju”, “Daleki put” …

Svojim nastupom iscrpili su i zadnje atome snage brojne publike, ali su ipak morali na bis.

 

I danas, drugog festivalskog dana, očekuje vas sjajan program na tvrđavi Kastel i banjolučkim ulicama.

Najveća atrakcija danas je Moto defile u kojem će i ove godine učestvovati nekoliko hiljada bajkera, koji će se na svojim ljubimcima provozati kroz Banju Luku.

Ne propustite još egzibicija na stunt šou i naravno odličan muzički program za koji su večeras zaduženi Hladno pivo, Orthodox Celts, Atheist Rap i Najda i smakovanje.

mondo.ba