Srpski glumac Viktor Savić nagrađen na festivalu u Napulju

Glumac Viktor Savić osvojio je nagradu “Zvezda u usponu” za film “Megdan: Između vode i vatre” na festivalu “Iskija global” (Ischia Global) u Napulju, saopštili su danas producenti.

Kako je navedeno, pored Savića i “producent i scenarista Aleksa Balašević je primio nagradu za najbolji debitantski film na festivalu”.

“Megdan” je sportska drama o životu čuvara u noćnom klubu, koji na kraju svoje sportske karijere ima moralni dug iz prošlosti koji dolazi na naplatu, rečeno je u saopštenju.

Dodaje se da je velikom interesovanju za ovaj film doprinela i vest da je jedna od najvećih muzičkih zvezda Sting prisustvovao premijeri i uputio reči pohvale producentima.

U filmu bugarskog reditelja Todora Čapkanova igraju i Enis Bešlagić, Vojin Ćetković, Nina Seničar, Aleksandar Radojičić, Јovana Balašević, Petar Božović, i drugi.

Kako je najavljeno, u septembru u Sava centru će biti beogradska premijera filma “Megdan: Između vode i vatre”, čiji su scenaristi Aleksa Balašević, Јelena Balašević i Gvozden Đurić, producenti Aleksa Balašević i Sergiu Paskaru, a izvršni producent Miljan Davidović.

banjaluka.net

Tagovi: