Stanivuković Lani Pudar: Znaj da si uvijek dobrodošla u Banju Luku!

Prvi čovjek Banjaluke nije ostao imun na uspjehe najbolje bh. plivačice.

Lana Pudar ne prestaje da oduševljava bh. javnost.

Sa samo 16 godina, rođena Mostarka osvojila je dvije medalje na Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Rimu. Nakon bronze u disciplini 100 metara leptir, najbolja bh. plivačica se okitila tlatom na duplo dužoj dionici, na šta imuni nisu ostali ni inostrani komentatori koji su prenosili trku.

Reakcije i čestitke stižu sa svih svjetskih meridijana, a posredstvom društvenih mreža oglasio se i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, u kojoj je Lana ranije boravila i trenirala na Gradskom olimpijskom bazenu, u nedostaku takvih uslova u svom gradu.

- Draga Lana, čestitam ti na uspjehu i osvojenim medaljama! Pokazali si da su tvoj talent i rad iznad sistema i zemlje koja često ne prepoznaje najbolje među nama. Banjaluka je ponosna na tvoj uspjeh i spremna da te podrži u daljim pohodima na nove rezultate. Želimo ti puno uspjeha u daljim takmičenjima i radujemo se tvojim novim medaljama! Znaj da si uvijek dobrodošla u Banjaluku gdje ćemo te rado dočekati i ugostiti - napisao je prvi čovjek Banjaluke.

Ove godine, Lana Pudar je osim pomenute dvije medalje osvojila još pet.

Okitila se zlatnim odličjima u disciplinama 100 i 200 metara leptir na Mediteranskim igrama u Oranu (Alžir), dok je zlatna bila i u Otopeniju (Rumunija), na Evropskom juniorskom prvenstvu, u disciplinama 50 i 200 metara leptir. Na istom takmičenju, ali u disciplini 100 metara leptir, doplivala je do srebrne medalje.

Treba, takođe, podsjetiti da je sjajne rezultate imala i tokom prošle godine, pa je, između ostalog, osvojila bronzanu medalju u Abu Dabiju (UAE) na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima, u disciplini 200 metara leptir.

Naredno veliko takmičenje koje čeka Lanu Pudar je Svjetsko juniorsko prvenstvo u Limi (Peru), koje se održava do 30. avgusta do 4. septembra.

mondo.ba

Tagovi: