Tadićeva fotografija našla se u kalendaru Svjetske meteorološke organizacije

Fotografija Crvene stijene na Romaniji, Vladimira Tadića iz Čelinca, uvrštena je u kalendar Svjetske meteorološke organizacije za 2023. godinu.

Uizboru je učestvovalo više od 1.500 fotografija iz svih dijelova svijeta, a Tadićeva fotografija jedna je od 13 pobjedničkih i predstavlja mjesec februar.

– Ovo je treća godina za redom da se fotografije našeg Vladimira Tadića nalaze u kalendaru Svjetske meteorološke organizacije i da na najlepši način prezentuju ljepote naših krajeva širom svijeta - rekli su iz Hidrometeorološkog zavoda RS.

Podsjetimo, u kalendaru WMO za ovu godinu nalazi se Tadićeva slika sa motivima Grahova, a prošle godine to je bila fotografija “Planine Sjeverne Makedonije”.

Sam Tadić na svom Fejsbuk profilu je napisao da se zbog treće nagrade raduje isto kao i prvi put.

– Konkurencija je bila odlična, a na izbor je uticao tehnički i likovni kvalitet fotografija, geografska zastupljenost, sama vrsta vremenske pojave, ali i glas javnosti. Zato se zahvaljujem svima koji su glasanjem pomogli da glas o našim prirodnim ljepotama dopre što dalje i da Romanija bude uvrštena u kalendar - naveo je Tadić.

srpskainfo.com