U Mostaru izložba umjetničkih djela vrijednih 300 miliona maraka

 The Hub of Fine Arts u Mostaru otvara svoja vrata u subotu, a građani Mostara i BiH će imati priliku da vide i dožive najveća umjetnička djela.

Kako je naglašeno, radi se o umjetničkim djelima procijenjenim na vrijednost od 300 miliona maraka.

- Važno je naglasiti da je ova zbirka jedna od najznačajnijih na Balkanu kada je riječ o modernoj umjetnosti, a okuplja neka od najznačajnijih imena povijesti umjetnosti. Umjetnička djela izložena u The Hub of Fine Arts izniman su i pomno odabran dio značajnog i bogatog mozaika umjetničke zbirke koja pripada MTA fondaciji.

Vizija i uvjerenje da je umjetnost najviši aspekt postojanja iz kojegčovjek razvija svoju svijest bili supolazišnatočka i sila koja je pokretala stvaranje zbirke. Integracija stilskih razlika, prožimanje vremena i susret udaljenih mjestačine ovu umjetnost živopisnom, energičnom, dojmljivom i poučnom.

Kolekcija okuplja dinamične talijanske futuriste, osjetljive francuske postimpresioniste i revolucionarne foviste, zanesene španjolske kubiste, složene njemačke ekspresioniste i autentične američke apstraktne umjetnike kojiprikazuju bogatstvo i kreativne izazove prve polovine 20. stoljeća. Zamišljena je kao avantura kroz kreativnost i različitosti, koja za cilj ima inspirirati brojne priče i nikoga ne ostaviti ravnodušnim na doživljaj umjetnosti - kažu oni.

 

 

nezavisne.com