U Sloveniju prevezli više od 80 kilograma droge

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mladena Bošnjaka i Bojana Drakula koja ih tereti da su iz BiH u Sloveniju prevezli više od 81 kilogram droge.

Optužnica ih tereti da su, kao članovi grupe za oranizovani kriminal, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, realizovali neovlašten prevoz, prenos i isporuku marihuane radi međunarodne prodaje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi su drogu koju su preuzeli i prevezli iz Foče do Kiseljaka smjestili u namjenski prepravljen bunker u teretnom vozilu, te neovlašteno prevezli 81,165 kilograma droge iz BiH preko Hrvatske u Sloveniju sa krajnjim odredištem u NJemačkoj.

U optužnici se navodi da je droga pronađena i privremeno oduzeta na graničnom prelazu Gruškovje u Sloveniji prilikom kontrole teretnog vozila, a jedan od učesnika koji je uhapšen tokom transporta pravosnažno je osuđen u Sloveniji.

Optužnica je podignuta na osnovu dokaza prikupljenih tokom istrage, kao i dokaza pribavljenih putem međunarodne pravne pomoći koja je sprovedena u saradnji sa Državnim tužilaštvom Slovenije.

Optužnica, koja Bošnjaka i Drakula tereti za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet droge, proslijeđena je Sudu BiH na potvrđivanje.

 

srpskainfo.com

Tagovi: