U TRSTENCIMA KOD DERVENTE:Bacio bombu pred svoju kuću, niko nije povrijeđen, bombaš završio u bolnici

Derventska policija intervenisala je povodom ekspolozije koja je juče (ponedjeljak) odjeknula u selu Trstenci, po prijavi da je „M.J. sa područja grada Derventa nedaleko od svoje porodične kuće u obližnjoj njivi bacio eksplozivnu napravu, odnosno bombu“.

Naš portal  saznaje da je bombu bacio 48-godišnjem Miro J. (48), kod koga je, u prostorijama koje koristi u selu Trstenci gde je i eksplodirala „kašikara“,  pronađeno i oduzeto gotovo 200 metaka različitog kalibra. 

U ovoj eksploziji, srećom, niko nije povrijeđen ni oštećen, ali je bacač „kašikare“, ipak, smješten u dobojsku bolnicu.

-Po prijavi su odmah postupili policijski službenici Policijske stanice Derventa koji su pronašli mjesto gdje je aktivirana eksplozivna naprava te da u neposrednoj blizini nije bilo lica i da niko nije povrijeđen. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres prostorija koje koristi navedeno lice prilikom čega su pronađena i oduzeta 184 metka različitog kalibra-saopšteno je danas (utorak) iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije su naveli i da je o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da slučaj ima obilježje krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

„Bombaš“ u bolnici

Nezvanično saznajemo da je „bombaš“ smješten u odjeljenje psihijatrijske bolnice u Doboju, kao i da se ranije liječio od ovisnosti od alkohola. 

N. ĐURIĆ