Vozači oprez: Na putevima magla i učestali odroni

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po vlažnim ili mokrim kolovozima, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozoravaju na učestale odrone.

Gusta magla smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, dok je u planinskim predjelima moguća poledica.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Radovi su u toku na putevima Gradiška – Nova Topola – Klašnice, Sokolac – Podromanija, Banjaluka – Srpske Toplice, Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje), Čelinac – Kotor Varoš, Teslić – Podjezera, Prijedor – Stara Rijeka, Prijedor – Kozarac.

Režim saobraćaja izmijenjen je i u tunelima “Čeljigovići” na dionoci magistralnog puta Lapišnica – LJubogošta i “Stambolčić” na putu Pale – Podgrab

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva”.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac – Gornja Vijaka – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić, Foča – Goražde u Filipovićima, Jezero – Šipovo, Ukrina – Gornja Vijaka i Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši – Srbac.

Na putnom pravcu Stanić Rijeka – Derventa – granični prelaz Brod kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na području FBiH vidljivost je zbog magle smanjena posebno na dionicama Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje i Kiseljak – Kaonik.

Radovi su u toku na putnim pravcima Sarajevo – Vogošća, Doboj – Maglaj, Jajce – Crna Rijeka, Bihać – Bosanski Petrovac /dionici Ripač – Dubovsko/ na dionici auto-puta Zenica sjever – Zenica jug i na putu Jajce – Donji Vakuf u tunelu “Skela”.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Žitomislići – Počitelj dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 9.00 do 12.15 i od 13.15 do 15.00.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

srpskainfo.com