Vremenska prognoza do kraja dana

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano uz malu dnevnu oblačnost i maglu po kotlinama i uz riječne tokove.

U mjestima sa maglom duže će se zadržati oblačno i svježije vrijeme u odnosu na sunčane predjele, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar, poslije podne slab, a u Semberiji i centralnom planinskom pojasu do umjeren sjeveroistočni.

Dnevna temperatura vazduha od devet do 14, na jugu do 20, a na planinama i u predjelima s maglom od sedam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros prevladavaju magla i niska oblačnost u većini krajeva osim u Hercegovini i na jugozapadu gdje je sunčano vrijeme.

Temperatura vazduha u osam časova: Gacko minus četiri, Drinić minus tri, Čemerno, Bijeljina i Nevesinje minus jedan, Drvar, Banjaluka, Gradiška, Srebrenica, Han Pijesak, Sokolac i Tuzla nula, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Prijedor, Srbac, Doboj, Rudo i Bileća dva,

Šipovo i Višegrad tri, Sarajevo, Ribnik, Mrakovica i Foča četiri, Zvornik pet, Zenica šest, Trebinje sedam, Bjelašnica osam, Mostar devet i Neum 12 stepeni Celzijusa.