Zatraženo pritvaranje državljanina Gruzije osumnjičenog za krađu dva miliona KM u Banjaluci

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora državljaninu Gruzije Noi Tvalabešviliju (41) kojeg terete za tešku krađu dva miliona maraka od Banjalučanke J.Š. koja se bavi trgovinom deviza. (41) kojeg terete za tešku krađu dva miliona maraka od Banjalučanke J.Š. koja se bavi trgovinom deviza.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, prijedlog pritvora upućen je banjalučkom Okružnom sudu, a osumnjičenog terete za tešku krađu.

-  Osumnjičeni je zajedno sa još tri nepoznata lica 14. maja 2024.godine, oko 16.22 časova, u dvorištu kuće u ulici Relje Kneževića, u Banjaluci,  u namjeri da protivpravno prisvoje tuđu stvar  zajedno i po prethodnom dogovoru od oštećene  J.Š. iz Banjaluke, vlasnice mjenjačnice, iz ruke  istrgli i otuđili torbu s novcem u iznosu od oko dva miliona konvertibilnih maraka  - navedeno je u saopštenju.

Pojašnjava se da je tužilac dostavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog,  bojazni  da će  sakriti ili uništiti dokaze, te zbog postojanja okolnosti  koje upućuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače, kao i  zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

 - Pritvor se traži  iz razloga  postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri  do 15 godina, a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u  Banjaluci - stoji u saopštenju Tužilaštva.

Policija rasvijetlila je pljačku dva miliona maraka od vlasnice mjenjačnice J. Š. u naselju Lauš i utvrdila da iza svega stoji čak deset državljana Gruzije, od čega su trojica izvršioci, a sedmorica pomagači.

Načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić na konferenciji za medije je rekao da je uhapšeni Gruzin bio jedan od izvršilaca pljačke u Banjaluci.

Policija je došla do podataka da je grupa duže vrijeme boravila u BiH i tražila pogodne mete za pljačku, a uglavnom se radilo o vlasnicima mjenjačnica.

Kako je juče  rečeno na konferenciji za medije Policijske uprave Banjaluka, policija i dalje intenzivno traga za pljačkašima.

Glas Srpske

Tagovi: