Derventa: Usvojen program razvoja sporta

Odbornici Skupštine opštine Derventa usvojili su danas Program razvoja sporta u ovoj opštini za naredni četvorogodišnji period, uz zaključak da bude izrađen i jednogodišnji program razvoja sporta.

Zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić rekao je da je ova lokalna zajednica uradila dosta po pitanju uređenja sportske infrastrukture, gdje su inicijative pokrenule škole, sportske organizacije ili građani, prenose agencije. 

“Urađeno je dosta sportskih terena, osvijetljena su igrališta. Treba istaći da se do petog u mjesecu redovno isplaćuju grantovi sportskim udruženjima i kolektivima, što se ne može reći da je slučaj kod drugih opština”, rekao je Jeftić na sjednici Skupštine opštine. 

Načelnik opštinskog odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić rekao je da su u usvojenom programu navedeni osnovni pravci programa razvoja sporta, faktičko stanje, analiza kapaciteta lokalne zajednice, prioritetni program razvoja sporta i njegovo sprovođenje, praćenje i izvršavanje. 

U Programu se kao vizija navodi da do 2023. godine Derventa treba da bude opština u kojoj će najmanje 30 odsto građana biti uključeno u sportske aktivnosti. 

Navedeno je i da u Derventi trenutno postoji 31 sportsko udruženje ili kolektiv. 

Odbornici su usvojili Plan korištenja sredstava za tehničko opremanje, izgradnju objekta i čuvanje vatrogasne opreme koje koristi Teritorijalna vatrogasna jedinica, te Program zajedničke komunalne potrošnje za tekuću godinu. 

Bez rasprave je podržan prijedlog odluke o finansiranju političkih partija iz lokalnog budžeta, prijedlozi odluka o načinu, organizaciji i uslovima za vršenje taksi prevoza, kao i o obavljanju javnog prevoza lica i stvari. 

Podržan je i prijedlog zaključka o utvrđivanju Nacrta izmjena dijela Regulacionog plana “Centar istok – Centar zapad, Blok četiri” i dokument će biti upućen na javnu rasprav