Narodni poslanik Draško Stanivuković napušta BIH

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković izjavio je danas u NSRS danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične bezbjednosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima.

Stanivuković  je rekao da je objavio audiosnimak jer policija Republike Srpske nije otkrila ime inspektora koji je prijetio Ivanu Begiću tokom saslušanja u Policijskoj stanici Centar u Banjaluci, piše Avaz.

– Iznijeću niz dokaza i činjenica. Onda nekoliko dana neću biti dostupan za medije. Ukoliko portparol MUP ne demantuje da je Ivan Begić odbio poligraf i da je bio saslušan, rekao sam da ću objaviti novi snimak. To sam i uradio. Četiri do pet inspektora je bilo u prostoriji gdje je Begić saslušan i kojem je prijetio inspektor Miloš Bandić.

Rekli su da će ga zgaziti kad god ga vide. Jesu li to prijetnje ili je to bahatost, kako kažu u MUP? Jasno je da su to prijetnje? Rekli su da će ga išamarati kad god ga vide. Inspektor kaže da se Begićeva izjava njima “ne uklapa”. Za šta im se ne uklapa? Raskrinkani su i otkriveni. Niko nam ne bi vjerovao da nema ovog snimka. Inspektor koji je prijetio dobio je disciplinsko, a ljude koje nisu ni saslušali gone krivično. Žrtve gone krivično, a inspektor koji prijeti dobiva disciplinski postupak – istakao je Stanivuković.

Dodao je da su rekli da će pretresti njegovu kuću.

– Nema problema. Nema problema ni da me saslušaju. Ja se borim da svi budemo jednaki. Da bismo bili ravnopravni, tražim da sa mnom ide 14 puta onoliko ljudi koliko me njih saslušava. Jutros sam dobio novi snimak. Objaviću ga naredne sedmice ukoliko nastave sa ovom torturom. Na svaku njihovu laž mi imamo jedan audio ili video zapis – potcrtao je on.

– Zato ću da ih tužim. Oni pišu u službi Vlade, a ne u službi naroda  Ne želim da ova hajka skrene pažnju sa afere “Pelene”. Predaćemo taj predmet u Tužilaštvo. Predaću i niz prijava protiv odgovornih. Imam poziv nekoliko porodica koje imaju djecu s poteškoćama i koji javno žele da kažu da su se pojedini odlučili bogatiti na bolesnima – kazao je Stanivuković.

Poručio je da mora biti oprezan.

– Smatram da ću napustiti BiH u narednih nekoliko dana. Danas neću stići, ali za vikend ću vjerovatno napustiti BiH. Ne osjećam se sigurno – kazao je Stanivuković novinarima.